Budapest stad is zeer aantrekkelijk voor menig toerist. Wanneer je een bezoek brengt aan Hongarije – of er in de buurt bent – is Budapest stad beslist een bezoek waard. Beter nog, in het beste geval plan je er een paar dagen want in Budapest stad is ontzettend veel te zien. Van leuke, onvergetelijke bezienswaardigheden tot de meest prachtige, oude gebouwen en van open, gezellige pleinen tot gemoedelijke café’s, terrasjes en restaurants: Budapest stad toont zich met trots als de grootste, populairste en daarmee drukste stad van Hongarije. En dat is natuurlijk niet vreemd, voor een hoofdstad als deze! Wat kun je allemaal treffen in Budapest stad, wat valt er te doen en wat moet je absoluut niet missen? Dit en meer lees je hier!

Budapest stad

Jong en oud gaat naar Budapest stad
Budapest is goed vertoeven of bezorgt in het beste geval een onvergetelijke tijd. Zowel jong als oud komt tot leven in een stad als deze en of je je nu mengt in het Hongaarse leven van Budapest, of het liever vanaf een zonnig terrasje met een verkoelend drankje aanschouwen wilt: Budapest stad is een geweldige stop voor iedereen. In de stad tref je voor ieder wat wils: ben je een liefhebber van authenticiteit en geschiedenis en snuif je graag de Hongaarse cultuur op tijdens jouw vakantie in Budapest? In dat geval zit je goed op de Boedaburcht. Deze imposante, indrukwekkende ‘burcht van Boeda’ – zoals de naam het al zegt – kijk je uit over de hele stad. Dit komt door de hooggelegen positie op de zogenaamde burchtheuvel, die zich wel achtenveertig meter boven de Donau bevindt.

Cultuur en geschiedenis

Er is een hoop cultuur, mythe en geschiedenis te vinden, welke veel te maken hebben met het vroegere en huidige Hongarije. Beter gezegd: geschiedenis is allesbepalend en dat zie je mede terug in het parlementsgebouw, de matthiaskerk en het Hongaars Nationaal Museum. Naast deze beschikt Budapest stad over veel meer bezienswaardigheden, welke overlopen van cultuur en geschiedenis.Ben je meer van het winkelen en het scoren van leuke souvenirs voor thuis? Ook dan ben je op je plek in Budapest stad, want deze bestaat uit een tal aan leuke, gezellige winkeltjes die uitpuilen van de tofste cadeautjes, kleding en modieuze accessoires. Let wel, de artikelen in de hoofdstad van Hongarije zijn erg duur, vergeleken met Nederland. Vergelijkbaar met de prijzen van de souvenirs in onze hoofdstad Amsterdam, maar dan met een schepje er bovenop.

Toch mag dat de pret niet bederven: je bent immers op vakantie en een stad als Budapest maakt alles goed! Een ultiem vrijheidsgevoel, de mooiste bezienswaardigheden en de leukste activiteiten: dat vind je in Budapest stad, zonder er al te zeer naar te hoeven zoeken. Je loopt ze immers zo tegen het lijf!

Natuur en parken

Budapest stad wordt gezien als uniek, in vergelijking met alle andere Europese (hoofd)steden. En dat heeft een reden. De stad Budapest wordt vaak vernoemd naar ‘de stad van de grotten en de genezende wateren’. Want naast de hypermoderne gebouwen, welke de stad bekleden en bedekken, beschikt de hoofdstad van Hongarije over wonderschone natuurgebieden en parken.Budapest stad

 

De wonderschone Donau draagt hierin haar steentje bij en straalt romantiek en gezelligheid uit. Er zijn prachtige plekjes aan het water, waar het heerlijk vertoeven is en de vele mooie parken, aangelegd namens de Hongaarse overheid, zijn zeker de moeite waard voor een picknick of als pauze tussen het bekijken van al het moois door. Budapest stad is meer dan alleen een stad: natuur, cultuur, gezelligheid en authenticiteit worden gebundeld en dat maakt Budapest tot een zeer aantrekkelijke bestemming voor de komende vakantie.