budapest openbaar vervoer

Budapest openbaar vervoer is over het algemeen zeer goed geregeld. Wanneer je eenmaal aangekomen bent op Budapest Airport, is het gemakkelijk om vanaf het vliegveld in de hoofdstad te komen. Wat betreft openbaar vervoer in Budapest kan er gebruik gemaakt worden van verschillende mogelijkheden, zoals de trein, de bus en de metro. Budapest Airport ligt slechts 16 minuten van het centrum verwijderd en wanneer je eenmaal in het centrum van Budapest bent aangekomen, kun je gemakkelijk alle kanten op.

Speciale tickets voor toeristen

Er bestaan voor het gebruikmaken van Budapest openbaar vervoer als toerist speciale tickets, die ‘Transfer tickets’ worden genoemd. Deze kosten ongeveer 1,70 euro, in Forinten (HUF) is dit ongeveer 530 HUF. Dit kaartje kan worden gebruikt voor de bus als de metro. Zoals je kunt zien, vallen de prijzen voor Budapest openbaar vervoer goed mee. Wil je langer reizen met het openbaar vervoer? Dan doe je er goed aan om een meerdaags kaartje aan te schaffen, hetgeen ook wel ‘Budapest travel card 24h’ wordt genoemd. Zoals de naam het zegt, is dit kaartje 24 uur geldig, wat het touren en het bezoeken van mooie plekjes in de stad zeer aantrekkelijk en betaalbaar maakt. Dit kaartje kost momenteel rond de 1.650 HUF, dat wil zeggen, plusminus 5.50 euro.

Goede aansluiting en snelle service: Budapest openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Budapest – en omstreken – geniet van een goede service en aansluiting. Het verkeer en zo ook het openbaar vervoer is in zekere zin te vergelijken met dat van Nederland: de bussen, trams en treinen rijden volgens een bepaald schema en beschikken in bijna alle gevallen over een mooie, goed lopende aansluiting. Een taxibus in Budapest is ook heel voordelig en brengt je gemakkelijk naar alle toeristische attracties. Wil je echt goedkoop reizen dan is de metro en de bus een goed alternatief. De bus heeft als grote voordeel dat je de stad Budapest en haar schoonheid op je gemakje kan bekijken en zo geniet van alle bezienswaardigheden onderweg.